33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 19:32
No menu items!

Calculatoarele Centrului de Primiri Urgențe Târgu Neamț, virusate de site-uri porno accesate de un angajat prea relaxat

spot_img

Întâmplarea scandaloasă a avut loc la Spitalul Orășenesc Sfântul Dimitrie din Târgu-Neamț. Activitatea Centrului de Primiri Urgențe a fost paralizată ore în șir după ce calculatoarele s-au blocat din cauza unui virus. Un angajat urmărise în timpul nopții filme pentru adulți.

În noapte de 1 spre 2 aprilie 2021 un angajat care era de gardă a fost surprins pe camerele de luat vederi în timp ce accesa site-uri pentru adulți și viziona filme cu Bruce Lee.

Cazul a fost confirmat de conducerea spitalului care a demarat o anchetă internă.

Cel mai grav este că, din cauza site-urilor accesate de respectivul angajat, toate calculatoarele aflate în rețea au fost virusate, iar activitatea de la Primiri Urgențe a fost paralizată. Pentru că pacienții care soseau la spital nu puteau fi înregistrați, mai multe Ambulanțe au așteptat în curtea spitalului deblocarea situației.

„Ni s-a adus la cunoștință despre niște disfuncționalități la nivelul registraturii de la CPU, pe partea de calculatoare. Responsabilul de la serviciul care se ocupă de partea de IT a constatat că acel calculator de la triaj din CPU s-a blocat din cauză că au fost accesate anumite site-uri ce a dus la virusarea calculatorului. Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaților CPU să-ți facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat și au accesat site-uri care nu țin de partea medicală și de fișa postului. Au fost accesate site-uri cu filme. Acum accesul este restricționat și cei de la CPU au fost înștiințați că pot accesa telefoanele personale de pe rețeaua WI-FI a spitalului. O să facem o anchetă internă pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete”, a declarat Alexandru Patrașcu, directorul spitalului pentru Mesagerul de Neamț.