16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:46
No menu items!

Călătorie de coșmar pentru pasagerii trenului București–Budapesta. A rămas blocat în câmp, având o întârziere de 7 ore

spot_img

Călătoria cu trenul s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru zeci de pasageri care se aflau în trenul București-Budapesta. Seara trecută, garnitura s-a defectat în zona localității Șercaia, din județul Brașov, iar oamenii au fost nevoiți să aștepte ore bune până când au fost remediate problemele apărute.

Locomotiva defectă a trenului București – Budapesta a generat o întârziere de 380 de minute, după ce s-a defectat la 50 km de Brașov. Trenul a acumulat și mai multă întârziere după ce a repornit.

Trenul cu destinația Budapesta Keleti a plecat la 18.25 din București, la Codlea era trei ore mai târziu, însă locomotiva s-a defectat 40 de km mai încolo, în stația Șercaia, în jurul orei 22.10.

Locomotiva de ajutor a sosit abia după câteva ore, iar trenul a stat în zona Șercaia până aproape ora 5.00 (ora la care ar fi trebuit să iasă din țară, pe la Curtici).

La trecerea prin Făgăraș trenul avea 6 ore și 26 minute întârziere, iar prin Deva a trecut cu o întârziere de 6 ore și 50 de minute, în jurul orei 9.00.

„CFR Călători informează că în cursul acestei nopți, între stațiile Șercaia și Făgăraș s-a produs o defectare la locomotiva trenului IR 472 care circulă pe ruta București Nord – Curtici – Budapesta.

A fost necesară intervenția unei locomotive de ajutor pentru continuarea călătoriei, ceea ce a generat o întârziere semnificativă, de 380 minute la plecarea din stația Șercaia.

Cauzele care au generat această situație vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate”, a transmis CFR Călători.

                                                                                                                  Adina Silav