4.8 C
București
marți, 19 martie 2024 - 5:09
No menu items!

Caisa mălăioasă

spot_img

Caisa mălăioasă

Caisele dulci şi aromate sunt sănătoase şi bogate în vitamine, energizând organismul şi ajutându-l să lupte împotriva bacteriilor şi a infecţiilor. Sucul de caise cu miere şi glucoză scade febra şi elimină toxinele din organism.

Piureul de caise este eficient, prin aplicare locală, în tratarea unor boli de piele, a leziunilor, a eczemelor, a arsurilor solare şi a degerăturilor. Vitamina B17 conţinută este foarte eficientă în distrugerea celulelor cancerigene.

Una dintre cele mai generoase surse naturale de vitamina A, C, complexul B, betacaroten şi potasiu, caisele constituie remediu pentru ţesuturile bolnave, menţine sănătos sistemul osos şi ajută vederea, tonificând inima, ficatul şi stomacul. Celuloza şi pectina conţinute combat constipaţia, iar fierul ameliorează anemia.

Sâmburele caisei conţine proteine şi acizi graşi benefici pentru organism, iar seminţele din sâmburi sunt folosite pentru vindecarea problemelor respiratorii. În cosmetică, uleiul extras din sâmbure şi floare de cais hrăneşte tenul uscat şi combate ridurile.

Chinezii folosesc caisa în tratamente naturale de prelungire a vieţii, floarea pentru înfrumuseţare, iar uleiul în masaj şi aromaterapie tradiţională, deoarece are efect calmant.

Roxana Mera