15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 0:49
No menu items!

Câinele adoptat de președintele Greciei apare în poza oficială cu Klaus Iohannis

spot_img

„Peanut” este animalul de companie al prim-ministrului Greciei, Kyriakos Mitsotakis și apare în poza oficială pe care premierul elen a făcut-o, la Atena, cu președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Grecia.

Câinele premierului elen a fost adoptat anul trecut, cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor fără Adăpost și are acces peste tot în reședință, apărând inclusiv în fotografiile oficiale de la primirile premierului.

Preşedintele Klaus Iohannis este într-o vizită de lucru în Republica Elenă și a avut o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis și cu preşedintele Katerina Sakellaropoulou.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul vizitei, un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări.

„Având în vedere situația de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi Președinți au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic și efectele războiului în plan umanitar, al securității energetice și alimentare. Cei doi șefi de stat au subliniat importanța menținerii unității și solidarității la nivel transatlantic și au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și pentru Republica Moldova, afectată și de o criză energetică gravă”, se arată în comunicatul de la Cotroceni.

Marilena Nedelcu