2.5 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 14:57
No menu items!

Cafeaua cea de toate zilele

spot_img

Cafeaua cea de toate zilele

Cafeaua este în momentul de față unul din cele mai consumate produse care conțin cofeină, alături de băuturi răcoritoare și ceai.

Iată câteva dintre beneficiile consumului moderat de cafea:                             

1. Sporește atenția și binedispune: o doza medie de cafea consumată zilnic stimulează atenția, timpul de reactie, memoria și capacitatea de judecată de-a lungul zilei. Cafeaua conține proteine, lipide și carbohidrați și stimulează producția de serotonină, supranumit și hormonul fericirii.

2. Previne diabetul și bolile cardiovasculare: cofeina pare a fi ingredientul care stopează debutul diabetului de tip 1 si 2, la fel și acidul calorgenic conținut tot de cafea. Cafeaua îmbunătățește activitatea ficatului și influentează depozitul de adipocite, care luptă și ele împotriva diabetului.

3. Previne cancerul: cafeaua poate ajuta la prevenirea cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian și al corzilor vocale, deoarece cafeaua conține antioxidanți, esențiali în lupta împotriva cancerului.

 4. Prelungește viața: 2-3 cești medii de cafea pe zi scad riscurile de deces cu 18% pentru femei si cu 10% pentru bărbați!

 5. Ajută digestia: o ceașcă de cafea băută după ce consumi alimente grele stimulează secreția de salivă și suc gastric și înlesnește tranzitul intestinal, astfel că alimentele sunt mai ușor de digerat.

 6. Stimulează activitatea fizică intensă: cafeaua întărește temporar musculatura, luptă cu oboseala și ajută organismul să transforme grăsimile în energie, în timp ce zahărul este păstrat în țesuturi pentru a fi folosit atunci când corpul simte mai mult nevoia.

 7. Alungă migrenele și respirația grea: cofeina relaxează mușchii toracelui și le sporește mobilitatea, astfel că respirația devine mult mai ușoară. Cafeaua te scapă și de durerea de cap, deoarece are proprietatea de a dilata vasele de sânge.

 8. Te scapă de celulită și te ajută să slăbești: cofeina joacă un rol foarte important în combaterea celulitei și kilogramelor în plus. Majoritatea cremelor de corp anticelulitice o folosesc ca ingredient, iar unele studii arată ca putem slăbi consumând cafea, 300-400 de calorii putând fi arse în fiecare zi printr-un consum moderat.

 Consumul exagerat de cafea poate avea efecte negative, cum ar fi: tulburări la nivelul tubului digestiv cu arsuri și chiar dureri și spasme gastrointestinale, palpitații, insomnii, neliniște, stări depressive, tremur și slăbiciune musculară.

C.I.