9.5 C
București
duminică, 3 decembrie 2023 - 0:45
No menu items!

Ca să se facă bine, România trebuie să depună mai mult efort

spot_img

România are nevoie de eforturi susţinute pentru a reuşi să se însănătoşească, a declarat, joi, Joost Kuhlmann, şeful departamentului pentru Finlanda, Bulgaria şi România din cadrul Directoratului General pentru Economie şi Finanţe al Comisiei Europene, în cadrul Forumului Economic 2012, organizat de Confindustria România.

“Întreprinderile cu capital de stat trebuie reformate, multe legături nesănătoase între întreprinderile de stat şi departamentele guvernamentale trebuie tăiate şi întreprinderile de stat trebuie să meargă pe baze profesionale pentru a valorifica aceste active în interesul celor care le deţin, ceea ce trebuie spus şi populaţiei. “, a spus Kuhlmann care a subliniat faptul că ţara noastră ar trebui să muncească pentru a stabili un climat sănătos şi predictibil.

El a mai afirmat că, în ultimii 3-4 ani, a ajutat autorităţile din Romania să redreseze dezechilibrele macroeconomice care s-au dezvoltat anterior, atunci când se credea că ‘pomii cresc pe cer’, iar această nesustenabilitate a fost expusă brutal la criza economică şi financiară din 2008.

Oficialul European a insistat asupra faptului că trebuie evitate greşelile din trecut, cum ar fi creşterea nesustenabilă a salariaţilor din sectorul public şi majorarea salariilor.

‘Cea mai mare provocare a României este revitalizarea economiei. Câţiva paşi au fost făcuţi, dar mai sunt o grămadă care au mai rămas de făcut’, a afirmat oficialul CE.(S.S.)