6.5 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 3:00

Ca șef al DIICOT, Alina Bica ar vrea să preia poliția judiciară

spot_img

Alina BicaLa finalul audierii sale la Consiliul Superior al Magistraturii, candidata pentru șefia DIICOT, Alina Mihaela Bica, a spus că interviul a decurs „în limite normale, cu întrebări profesionale”. Procurorul, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, consideră că a avut „o prestație onorabilă” făcând cu membri CSM chiar „un schimb de experiență benefică”.

Dacă ar fi numită șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Alina Bica nu ar schimba prea multe lucruri, ci „mai degrabă aș consolida” ceea ce există deja, mai ales că procurorii DIICOT sunt foarte buni profesioniști.

În cadrul interviului, Alina Bica ar vrea să clarifice problematica investigatorului sub acoperire. „La acest moment folosirea investigatorului sub acoperire este prevăzută în patru legi distincte. Trebuie să avem o reglementare unitară”.

Ideea de poliţie judiciară trebuie să fie tratată ca politică de major interes pentru Ministerul Public. Un prim pas ar fi ca DIICOT să preia poliţia judiciară. Un al doilea pas ar fi ca Ministerul Public să preia în întregime poliţia judiciară. Eu sunt fan în ceea ce face DNA în privinţa poliţiei judiciare

Alina Mihaela Bica
procuror

Alina Bica a succedat-o la audierile de la CSM pe Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al României, candidată pentru șefia DNA.

Andi Topală