24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:10
No menu items!

Câştigătorii MTV Video Music Awards 2014

spot_img

Miley Cyrus a câştigat cel mai important premiu al galei cu piesa „Wrecking Ball”

 miley-cyrus - mtv

Beyonce, Miley Cyrus şi Katy Perry s-au numărat printre marile câştigătoare ale ediţiei de anul acesta a galei MTV Video Music Awards, care a avut loc duminică seară, la The Forum, în Inglewood, California, notează Reuters.

Miley Cyrus a câştigat cel mai important premiu al galei, cel pentru cel mai bun videoclip al anului, cu piesa „Wrecking Ball”.

Vedeta nu s-a urcat pe scenă pentru a-şi ridica premiul, trimiţând în locul ei un tânăr care locuieşte pe străzi, pe nume Jesse. „V-am curăţat camerele de hotel, am fost figurant în filmele voastre, am fost figurant în vieţile voastre. Deşi sunt invizibil pentru voi, pe stradă, am multe dintre aceleaşi vise care v-au adus pe mulţi dintre voi aici, în această seară”, a spus tânărul, în timp ce Cyrus încerca să nu plângă.

Nicki Minaj a oferit primul show live al serii, cântând piesa hip-hop „Anaconda”, îmbrăcată sumar şi dansând cu mişcări provocatoare, pe un fundal ce reprezenta o junglă.

Cel mai emoţionant moment al serii a avut-o ca protagonistă pe Beyonce, care a primit premiul Michael Jackson Video Vanguard, pentru întreaga sa carieră. Cel care i-a înmânat distincţia a fost chiar soţul său, rapperul Jay-Z, care a numit-o „cea mai mare cântăreaţă în viaţă”. Rapperul, având-o în braţe pe Blue Ivy, fiica cuplului, a sărutat-o pe Beyonce, care, emoţionată, nu a mai spus decât: „Nu pot să spun nimic, sunt atât de plină de recunoştinţă”.

Beyonce a oferit un spectacol live, apărând îmbrăcată într-un costum mulat strălucitor, înconjurată de ecrane uriaşe şi siluetele unor dansatori. Vedeta a cântat câteva dintre hiturile sale, printre care „Haunted”, „Drunk in Love”, „Partition” şi „Blue”, ultimul dedicat fiicei sale.

Beyonce a mai primit trei premii la gala VMA 2014, pentru cea mai bună colaborare, pentru cântecul „Drunk in love”, cu Jay-Z, cea mai bună imagine şi cel mai bun clip cu mesaj social, pentru „Pretty Hurts”.

Totodată, și alte nume feminine ale muzicii au oferit show-uri impresionante de-a lungul serii. Ariana Grande a început cu piesa „Break Free”, înainte de a se alătura cuplului Nicki Minaj – Jessie J pentru hitul „Bang Bang”.

Taylor Swift şi-a lansat noul single, „Shake It Off”, de pe albumul pop album „1989”, ce urmează să fie scos pe piaţă.

Vedetele masculine ale serii au oferit spectacole mai puţin impresionante. Britanicul Sam Smith a avut o apariţie menită doar a-i promova vocea, cântând hitul „Stay With Me”, în timp ce trupa Maroon 5 a cântat piesa „Maps”, pe o scenă ridicată în afara spaţiului unde a avut loc gala VMA.

Printre celelalte premii care au fost acordate duminică seară se numără cel pentru cel mai bun videoclip al unei artiste – Katty Perry, pentru „Dark Horse” -, cel pentru cel mai bun clip al unui artist – Ed Sheeran, pentru „Sing” -, cel pentru cel mai bun clip rock – Lorde, cu „Royals” – şi cel pentru cel mai bun clip pop – Grande feat. Azalea, pentru „Problem”.

Câştigătorul categoriei „Artist to watch” (artist de urmărit, n.r.) a fost trupa de fete Fifth Harmony’s, cu piesa „Miss Movin’ On”, care a concurat pentru acest premiu cu australienii de la 5 Seconds of Summer, rapperul Schoolboy Q şi britanicii Sam Smith şi Charlie XCX.

MTV Video Music Awards au fost oferite prima dată în 1984, pentru a celebra cele mai bune videoclipuri ale anului. Iniţial gândite ca alternativă la premiile Grammy, de-a lungul timpului au devenit trofee respectabile în domeniul muzical, mai ales în genul pop-rock de peste ocean. Gala este organizată anual şi este transmisă în direct pe postul MTV, iar distincţiile sunt oferite pe baza voturilor publicului.

C.A.

Articolul precedentBavareză de zmeură
Articolul următorThe French government has RESIGNED