6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:17

C.T. Popescu: PNL să-și scoată din cap că va da preşedintele României

spot_img

Jurnalistul consideră că PMP este un adversar mai nociv decât PSD

CT popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că este exclus ca PNL să dea viitorul președinte al României, mai ales că adversarul mult mai periculos decât PSD, aflat în zona opoziției, este partidul creat de Traian Băsescu, PMP, un „partid nociv”.

Ar trebui ca partidele de opoziţie, în special PNL, să-și scoată din cap această idee că vor da preşedintele României. Dacă îl vor da, foarte bine, dar e destul de posibil să nu-l dea”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Antena 3.

În opinia sa, Crin Antonescu nu a avut discursul potrivit în momentul în care a anunțat ieșirea PNL de la guvernare.

Când domnul Antonescu le-a propus colegilor și simpatizanților liberali ieșirea din USL, a venit cu un discurs total greşit, de unde şi această apreciere a domnului Antonescu, înainte de a-și da promisa demisie, e vorba de un eşec. 15% înseamnă eșec pentru PNL, un rezultat slab. Nu poti să anunţi o asemenea utopie, ca sa nu spun aberaţie, că vei obține 20%, după ce ai plecat din USL. Dimpotrivă, trebuia să le spună că vor pierde fonduri, finanţări, voturi şi că şansele lor de a da un preşedinte al României în toamnă se diminuează considerabil. Îi așteapta sânge, sudoare și lacrimi

Cristian Tudor Popescu
jurnalist

În opinia sa, Partidul Mișcarea Populară, „partidul inventat de Traian Băsescu, e problema principală a opoziției, un adversar mai nociv decât PSD”.

„Cu această agresivitate și încăpățânare de a se agăța de un loc în viața politică, pentru ca asta înseamnă acest partiduleţ, acest chiştoc de partid pe care l-a inventat și care nu va face altceva decât sa se opună, să blocheze negocieri, și așa pe dreapta neexistând niciun negociator autentic, o persoană cu suficientă autoritate politică și morală ca să-i poată aduna pe toți la masă și să încerce o închegare. În schimb, au un dezintegrator pe partea dreaptă”, a spus jurnalistul.

În ce privește rezultatul obținut de PMP, Cristian Tudor Popescu spune că asta i se datorează lui Traian Băsescu și nu Elenei Udrea.

Valeriu Motoc