19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:58
No menu items!

Cătălin Voicu, trimis în judecată de DNA pentru contracte intermediate la Electrica, pe când era consilier prezidențial

spot_img

Cătălin Voicu va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu în legătură cu contractele băgate pe gât companiei de stat Electrica, pentru firma unui fin de-al său

Catalin Voicu_SZ

DNA a mai trimis în instanţă unul dintre dosarele care arată influenţa pe care o avea Cătălin Voicu în instituţiile de stat, inclusiv atunci când lucra la Cotroceni și îl consilia pe Ion Iliescu, dar şi ca deputat în Parlamentul României.

Cătălin Voicu va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, întrucât l-a „convins” pe şeful Electrica EA, Nicolae Coroiu, să-şi oblige subalternii să încheie contracte de achiziţii, dar nerespectând legea. Este vorba despre achiziţii de echipamente de protecţie, în valoare de 1,4 milioane de euro, prin încredinţare directă, fără vreo selecţie sau negociere. Firma Tech Safety SA a beneficiat în total 77 de contracte, facturate şi plătite de Electrica în regim de urgenţă.

Această sumă reprezintă diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de furnizorul TECH SAFETY SA în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica ServSA).

comunicat DNA

Procurorii susţin că angajaţii Electrica au semnat 158 de facturi, în fals, care nu corespundeau produselor contractate. Intervenţiile lui Cătălin Voicu s-ar fi realizat în două rânduri, în perioada 2004-2005, când, uzând de calitatea de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, le-a cerut directorilor Electrica să acorde contracte supraevaluate firmei SC Tech Safety SA, patronată de finul fostului deputat, Radu Dan Floarea.