6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:05

Cătălin Voicu, transferat la Penitenciarul Rahova

spot_img

Cătălin Voicu, transferat la Penitenciarul Rahova

Fostul senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru corupţie, a fost transferat la închisoarea Rahova de la Penitenciarul Spital Rahova, unde a fost internat în noaptea de 22 spre 23 aprilie, când a început executarea pedepsei.

Potrivit subcomisarului Monica Pană, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cătălin Voicu a fost transferat, luni, din Penitenciarul Spital Rahova în Penitenciarul Bucureşti Rahova pentru că nu se mai impunea menţinerea lui în spital.

Fostul senator a fost internat în penitenciarul-spital, după ce, pe 22 aprilie, a fost condamnat de Curtea Supremă la şapte ani de închisoare cu executare. La momentul încarcerării, Voicu fusese diagnosticat de medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală cu rectoragie și anemie secundară.

“S-a terminat perioada de investigaţii medicale în penitenciarul-spital, unde fusese transferat la recomandarea medicilor”, a precizat subcomisar Monica Pană. Potrivit acesteia, în prezent Cătălin Voicu se află în perioada de 21 de zile de carantină, când este evaluat şi supus unor investigaţii medicale.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Raluca Dan