1.7 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 13:05
No menu items!

Cătălin Predoiu: Îl anunț pe Iohannis că nu știu ce mandat are, dar pe al meu nu

spot_img

Prim-vicepreședintele PDL a comentat anunțul făcut de Klaus Iohannis, la Congresul PNL, privind faptul că noul partid rezultat prin fuziunea PDL-PNL s-ar numi PNL

Predoiu_SZ

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu susține că președintele liberalilor, Klaus Iohannis, nu a fost mandatat să anunțe că noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi PNL.

Dl Iohannis a anunțat că e mandatat să informeze Congresul PNL cum că noul partid format prin fuziunea cu PDL se va numi … PNL. Doresc să îl anunț pe dl Iohannis că nu știu ce mandat are, dar pe al meu nu“, spune Predoiu, într-o postare pe Facebook.

Predoiu subliniază că acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit în Comisia bipartită de negociere PDL-PNL și critică anunțul făcut de Iohannis.

Aceasta manieră de a purta discuțiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta și negocia instituțional în comisie. Nu e corect să aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret și dezavuez aceasta manieră care denotă lipsă de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, “nu vom oferi PDL pe tavă”.

Cătălin Predoiuprim-vicepreședintele PDL

Noul președinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă, la congresul partidului, că PDL a acceptat ca partidul care va apărea în urma fuziunii dintre cele două formațiuni să se numească PNL, iar Congresul a aprobat fuziunea acestora.

Eu, personal, sunt pentru fuziune. Sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL“, a spus Iohannis, la Congresul partidului.

R.D.