25.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 20:50
No menu items!

Cătălin Ivan: Avem dovada incontestabilă a jafului făcut de oamenii lui Băsescu

spot_img

catalin ivan

Europarlamentarul Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a atras atenția asupra celor mai recente concluzii ale Corpului de Control al premierului referitor la abuzurile primarilor PDL în cheltuirea fondurilor europene și a declarat că ”demascarea” celor care se fac vinovați de deturnări va continua.

”Dacă oamenii lui Băsescu se întorc la guvernare, toate aceste jafuri vor fi reluate și toți hoții vor fi repuși în funcții de conducere. Guvernul Ponta nu va renunța sub nicio formă la cercetarea gestionarii banului public și la demascarea celor care se fac vinovați de deturnări și devalizări de fonduri publice. Sperăm ca și Justiția să-și spună cuvântul în acest sens și să pedepsească vinovații”, a afirmat Cătălin Ivan, într-un comunicat public.

Ivan s-a referit la prejudiciul de aproximativ 4 milioane lei, constatat de Raportul Corpului de control al prim-ministrului cu privire la implementarea proiectelor finanțate din bugetul Fondului pentru mediu, în perioada 2009-2012.

Încă de când eram în opoziție, atrăgeam atenția asupra jafului grosolan, pus în practică de Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc în ceea ce privește cheltuirea banului public. Ani la rând am arătat cum oamenii lui Băsescu arunca bani în proiecte inutile, precum piscine la sate, terenuri de fotbal în pantă sau patinoare la sume exorbitante. Toate aceste proiecte nu erau altceva decât bani sifonați pentru clientela politică. Acum avem dovada incontestabilă a jafului făcut de oamenii lui Băsescu. Raportul Corpului de control este foarte clar în acest sens, evidențiind un prejudiciu total de aproximativ 4 milioane lei, doar pe acest program

Cătălin Ivan

Una dintre primăriile în care s-au descoperit nereguli majore este cea din Piatra-Neamț, unde primar este Gheorghe Ștefan, caracterizat de Ivan drept ”omul lui Băsescu și al Elenei Udrea”.

S.Z.