4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022 - 2:10
No menu items!

Cătălin Dragotă, înlocuit cu Mihai Pruteanu la şefia Poliţiei Capitalei

spot_img

Comisarul şef Cătălin Dragotă a fost schimbat marţi de la şefia Poliţiei Capitalei, structură la comanda căreia fusese împuternicit, pe 13 februarie, de ministrul afacerilor interne, Radu Stroe.

În locul lui Dragotă (fost şef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate), la conducerea poliţiei bucureştene a fost numit comisarul şef Mihai Pruteanu care ocupa funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt încă din data de 8 octombrie 2012.

Mihai Pruteanu are 52 de ani şi a ocupat funcţia de adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române din martie 2008. Ofiţerul a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

În octombrie anul trecut, Mihai Pruteanu a preluat conducerea IPJ Olt, în urma scandalului care a dus la demiterea conducerii acestui inspectorat. Concret, IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunţului formulat de un poliţist care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanţii MAI au sesizat Parchetul Curţii de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt – concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofiţerului, ministrul de interne de atunci, Mircea Duşa, a cerut Corpului de Control să extindă verificările şi la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, Ion Voicu, şeful instituţiei, cei doi adjuncţi ai acestuia şi alţi opt ofiţeri cu funcţii de conducere au ajuns să fie cercetaţi prealabil pentru managament defectuos şi lipsă de reacţie în combaterea criminalităţii stradale.

La sfârşitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenţiei ca urmare a unui alt scandal declanşat după ce poliţista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei şef, ofiţer în cadrul Poliţiei Balş, pe motiv că acesta ar fi violat-o.

În urma scandalului, Ion Voicu şi-a depus dosarul de pensionare, care a fost aprobat de ministrul Radu Stroe. Comisarul şef Mihai Pruteanu a fost împuternicit, la acea dată, la conducerea IPJ Olt, iar pe 15 martie anul acesta, el a câştigat concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru această funcţie.

Raluca Dan