26.1 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 1:09
No menu items!

Cătălin Chelu a murit, luni, în Iordania. MAE a confirmat oficial informația

spot_img

Condamnat definitiv la șase ani de închisoare și urmărit internațional, omul de afaceri se refugiase în Iordania de unde era convins că nu va fi extrădat

Chelu Catalin_SZ

Omul de afaceri Cătălin Chelu – condamnat definitiv la şase ani de închisoare pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat la Interne Dan Valentin Fătuloiu – a murit, luni, într-un spital din Amman (Iordania). Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

În urma demersurilor întreprinse de Ambasada României în Regatul Haşemit al Iordaniei, vă transmitem că, potrivit informării primite din partea unui spital din Amman, se confirmă decesul cetăţeanului român în cauză. Decesul a survenit la data de 8 decembrie 2014. În prezent, reprezentantul Ambasadei României la Amman se află la spital, formalităţile specifice fiind în curs de îndeplinire. După obţinerea tuturor documentelor eliberate de autorităţile iordaniene, Ambasada României la Amman va proceda la înregistrarea decesului în registrele de stare civilă române, conform solicitării aparţinătorilor.

Ministerul Afacerilor Externe
răspuns pentru MEDIAFAX

Pe 8 septembrie, Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare de magistrații Curții de Apel Bucureşti, în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

Trei zile mai târziu, Cătălin Chelu a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare în mandatului de executare a pedepsei.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că procurorii DIICOT se pregăteau să-l trimită în judecată pe Cătălin Chelu într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 20 de milioane de euro. În această cauză, anchetatorii au instituit sechestre asigurătorii pe activele unui număr de 168 de societăți comerciale.