0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:24
No menu items!

Cătălin Botezatu, audiat ca martor în cazul furtului tablourilor

spot_img

Catalin Botezatu Tarom

Designerul a fost citat ca martor, după ce numele unui fost colaborator de-al său a apărut în anchetă. Cele 7 tablouri, evaluate la peste 230 de milioane de dolari, nu au fost găsite şi se presupune că au fost arse.

În noiembrie 2013, la un an după furt, doi dintre inculpați au fost condamnați la 6 ani și 8 luni de închisoare, după ce au recunoscut că au participat la furtul din Muzeul din Rotterdam. Decizia nu este definitivă, iar acum procesul continuă pentru ceilalți patru inculpați, care susțin că sunt nevinovați.

Asistentul designerului Cătălin Botezatu a fost reținut în acest dosar, fiind acuzat de tăinuire. Împreună cu un cetăţean din Republica Moldova, Petre Condrat s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Constantin Dinescu la o prezentare de modă, căruia i-ar fi propus să cumpere două tablouri. Prezent azi la instanță, Botezatu le-a spus ziaristilor că el este cel care a insistat să fie audiat ca martor, pentru a lămuri toate zvonurile despre implicarea sa în acest caz. Designerul a adăugat că nu știe unde sunt tablourile, n-a văzut nicio pânză și a venit în fața magistraților pentru că nu se dezice de oamenii cu care a lucrat.  Mai ales, susține Cătălin Botezatu, că el crede în nevinovăția fostului său asistent.

În noiembrie 2012, dintr-un muzeu din Rotterdam au fost furate șapte tablouri semnate de pictori celebri. Ancheta a arătat că picturile au ajuns în România și s-a încercat vânzarea lor în Capitală. Apoi însă, li s-a pierdut urma.