3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:09
No menu items!

Cărţile Universităţii din Bucureşti, prezentate profesorilor de la Oxford, Cambridge şi York

spot_img

„Caravana Cărţii Ştiinţifice” a Editurii Universităţii din Bucureşti (EUB) a fost onorată cu o invitaţie de excepţie. Va fi prezentă, cu toate apariţiile sale editoriale în domeniu, la cel de-al 12-lea Colocviu Internaţional cu tema „Limba Română: Variaţie sincronică, Variaţie diacronică”, eveniment organizat de către Departamentul de Lingvistică (Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti), Centrul de Lingvistică Teoretică şi Aplicată, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”. În afară de prezenţa lingviştilor români de la toate centrele universitare din ţară, la colocviu îşi vor prezenta ultimele cercetări de specialitate personalităţi marcante de la universităţile Oxford (Marea Britanie), York (Canada), Cambridge (Marea Britanie).

Caravana Cărţii Ştiinţifice”, sprijinită și de Sursa Zilei, va poposi în holul de marmură al Facultăţii de Litere (intrarea prin str. Edgar Quinet, vis-a-vis de Arhitectură) în prima zi a colocviului, vineri, 14 decembrie, de la ora 9 până la ora 19. „Colocviul are o mare continuitate, este la a 12-a ediţie, adună 160 de specialişti din întreaga ţară şi străinătate. El s-a născut la iniţiativa renumitului lingvist Gabriela Pană Dindelegan şi, de la an la an, a ajuns să aibă o importanţă fundamentală pentru cercetarea lingvistică din spaţiul limbii române”, a precizat Rodica Zafiu, directorul Departamentului de Lingvistică.

În aceeaşi zi, în paralel, tot la Facultatea de Litere se va desfăşura cea de a doua ediţie a evenimentului „Conferinţele Alumnilor”, manifestare la care vor participa studenţii de odinioară şi studenţii de azi ai facultăţii.

Drept urmare, EUB va expune o gamă variată de titluri din domeniile lingvistică (gramatică şi fonetică, pragmatică şi stilistică, lexic, semantică, istoria limbii, dialectologie, didactica limbii române), literatură, teoria literaturii, folclor. L.M.