16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:03

Cărăuș de heroină, cu pachetele lipite la brâu. FOTO

spot_img

Zece kilograme de heroină au fost ascunse la brâu de un cărăuș, care fusese plătit cu 20.000 de euro ca să ajungă cu drogurile în Anglia.

turc heroina

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit 10 kg de heroină, pe care un cetăţean turc, care călătorea ca pasager într-un TIR ce venea din Turcia, intenţiona să le introducă ilegal în România. Drogurile erau ascunse pe corpul bărbatului, lipite cu bandă adezivă şi într-o geantă descoperită de poliţiştii de frontieră sub patul din cabina autocamionului.

Descoperirea a fost făcută azi-noapte, la ora 02.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un șofer, în vârstă de 43 ani, la volanul unui camion marca Renault, cu care transporta, conform documentelor prezentate la controlul de frontieră, diverse produse (piese auto, parbrize, textile etc.) de la o societate comercială din Turcia cu destinaţia Anglia.

Împreună cu acesta mai călătorea şi cetăţeanul turc  Muharrem Demircan, în vârstă de 35 ani.Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit, asupra lui Muharrem Demircan, aflat pe scaunul din dreapta şoferului, înfăşurate cu bandă adezivă în jurul corpului, zece pachete de formă dreptunghiulară ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie, cu o greutate de aproximativ 0,5 kg fiecare.

Drogurile au fost confiscate, iar cetățeanul turc a fost reținut pentru audieri.

S.M.