1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:47
No menu items!

Călin Popescu – Tăriceanu: Prin candidatura la prezidențiale, Macovei are ca misiune atacuri publice la adresa mea

spot_img

Președintele Partidului Liberal Reformator (PLR) a precizat că se va axa pe o campanie electorală constructivă, dar va replica la orice atac “sub centură”

Tariceanu_SZ

Președintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu-Tăriceanu, a arătat, miercuri, că, prin anunțul privind candidatura la prezidențiale, Monica Macovei are ca misiune atacuri publice la adresa sa. Tăriceanu a precizat că el se va axa pe o campanie electorală constructivă, dar va replica la orice atac “sub centură”.

Am recepționat anunțul făcut de doamna Monica Macovei privitor la intenția sa de a candida la președinția României cu o oarecare surprindere, având în vedere că partidul din care face parte a nominalizat oficial o altă persoană pentru această poziție. Atacurile sale ulterioare la adresa mea, dar și alte componente ale atitudinii sale mi-au risipit nelămurirea. În calitatea sa de membră activă a echipei lui Traian Băsescu și în ciuda declarațiilor belicoase de fațadă dintre cei doi, Monica Macovei are acum de dus la îndeplinire două misiuni, parte a planului urzit de Băsescu: atacuri publice “sub centură” la adresa mea, pentru a-mi diminua șansele de a intra în turul doi al alegerilor, știut fiind că am fost permanent un adversar redutabil al președintelui României și captarea atenției opiniei publice asupra sa și creșterea influenței sale în așa-zisul partid de dreapta.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Partidului Liberal Reformator

În opinia lui Tăriceanu, “cu cât sunt mai influenți oamenii apropiați lui Băsescu, cu atât mai repede și mai eficientă va fi preluarea partidului de către Băsescu după încheierea mandatului său”.

Mi-am propus și voi duce o campanie electorală constructivă, bazată pe mari proiecte pentru România. Asta nu înseamnă că nu voi replica cu maximă promptitudine și exigență la orice atac “sub centură”, așa încât electoratul să nu fie derutat de manevrele echipei Băsescu.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Partidului Liberal Reformator

R.D.