34.6 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 20:19
No menu items!

Călin Nistor, avizat pozitiv de CSM pentru funcţia de adjunct al șefului DNA

spot_img
Nistor Călin, avizat pozitiv de CSM pentru funcţia de şef adjunct al DNA
foto: luju.ro

Călin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Călin Nistor a fost audiat în şedinţa de joi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„În urma analizării proiectului de management prezentat, precum şi audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în intervalul de timp imediat următor”

                                                                                                                                                                                                  comunicat al CSM

Consiliul va transmite vineri avizul către Ministerul Justiţiei, conform programului stabilit de CSM. Ulterior, Ministerul Justiţiei va înainta propunerea pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al DNA de către Călin Nistor, preşedintelui Traian Băsescu, acesta având ultimul cuvânt privind numirea.

Potrivit dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Călin Nistor a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

La formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Călin Nistor a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială.

C.I.