4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:47
No menu items!

Călăraşi: Patru suspecți de tâlhărie şi furt, ridicați de poliție

spot_img

Călărași: Patru suspecți de tâlhărie și furt, ridicați de poliție

Patru persoane din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, suspectate de tâlhărie şi furt calificat, au fost reţinute, miercuri, in urma unor percheziţii derulate de poliţişti din Călăraşi şi Ialomiţa.

Potrivit anchetatorilor, alte două persoane, la locuinţele cărora au fost descoperite aproape 20.000 de ţigarete, de diferite mărci, cu marcaje fiscale de Ucraina şi Republica Moldova au fost reținute pentru evaziune fiscală.

Potrivit Poliției Române, poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi şi IPJ Ialomiţa – Serviciile de Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor şi pentru Acţiuni Speciale, beneficiind de suportul informativ al Direcției de Informații și Protecție Internă, au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele mai multor persoane din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

Patru persoane cu vârste între 23 şi 34 de ani, din comuna Dragalina, sunt suspectate că, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, au sustras patru acumulatori auto şi 1.200 de litri de motorină din incinta unei societăţi agricole din comuna Vlad Ţepeş, bunuri în valoare de 12.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 40%, iar în urma probatoriului administrat în cauză procurorii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor patru suspecţi. Aceştia vor fi prezentaţi, miercuri, Judecătoriei Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, întrucât există suspiciuni cu privire la implicarea acestora în alte furturi şi tâlhării comise în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

De asemenea, în timpul percheziţiei efectuate la locuinţele altor doi suspecţi, de 42, respectiv 41 de ani, ambii din comuna Dragalina, au fost găsite 18.782 de ţigarete, de diferite mărci, care prezentau marcaje fiscale de Ucraina şi Republica Moldova, precum şi caiete cu însemnări privind persoanele care au cumpărat ţigarete şi banii primiţi de la acestea. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, procurorii luând măsura reţinerii şi faţă de cei doi suspecţi, care vor fi prezentaţi astăzi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

S.Z.