3.8 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 20:06
No menu items!

Cățel adoptat din România devine EROU în Belgia

spot_img

O femeie care era la un pas să se înece în râul Sambre (Belgia) a fost salvată de o cățelușă adoptată din România

catelusa_romania

Cățelușa Canelle (Scorțioșoară) se află de numai o lună în Belgia  – de când a fost adoptată din România – și a devenit deja erou național, după ce a ajutat la salvarea de la înec a unei femei.

Scoasă la plimbare miercuri seara, la Auvelais, de stăpânul ei, Cannelle a simțit că cineva este gata să se înece în râul Sambr. „Fiul meu, Vincent, o scosese afară seara„, spune Jasmine Cerfontaine, care a adoptat cățelușa de șapte luni din România. „Este foarte sperioasă, mereu atentă la ce se întâmplă în jur„, adaugă femeia, citată de sudinfo.be.

Deodată s-a oprit, ridicând lăbuța, și a fugit spre râul Sambre. Pentru că nu a răspuns când a fost chemată, fiul meu s-a dus după ea și a văzut că o persoană era gata să se înece. A dat alarma și un bărbat de pe un vas acostat a sărit în apă și a salvat femeia„, a povestit Cerfontaine. După ce a stat o noapte la spital, femeia s-a întors acasă, fiind în afara oricărui pericol.

Cannelle i-a răsplătit cu minunatul ei gest pe cei care au luat-o din România, unde legea autorizează eutanasierea maidanezilor, scrie sudinfo.be. „Cățelușa este în Belgia de o lună, iar la noi se află doar de trei săptămâni”, adaugă Jasmine Cerfontaine. Potrivit acesteia, membrii asociației „Opriți masacrarea câinilor din România” au de ce să fie mândri.

R.D.