6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:20

Cățel adoptat din România devine EROU în Belgia

spot_img

O femeie care era la un pas să se înece în râul Sambre (Belgia) a fost salvată de o cățelușă adoptată din România

catelusa_romania

Cățelușa Canelle (Scorțioșoară) se află de numai o lună în Belgia  – de când a fost adoptată din România – și a devenit deja erou național, după ce a ajutat la salvarea de la înec a unei femei.

Scoasă la plimbare miercuri seara, la Auvelais, de stăpânul ei, Cannelle a simțit că cineva este gata să se înece în râul Sambr. “Fiul meu, Vincent, o scosese afară seara“, spune Jasmine Cerfontaine, care a adoptat cățelușa de șapte luni din România. “Este foarte sperioasă, mereu atentă la ce se întâmplă în jur“, adaugă femeia, citată de sudinfo.be.

Deodată s-a oprit, ridicând lăbuța, și a fugit spre râul Sambre. Pentru că nu a răspuns când a fost chemată, fiul meu s-a dus după ea și a văzut că o persoană era gata să se înece. A dat alarma și un bărbat de pe un vas acostat a sărit în apă și a salvat femeia“, a povestit Cerfontaine. După ce a stat o noapte la spital, femeia s-a întors acasă, fiind în afara oricărui pericol.

Cannelle i-a răsplătit cu minunatul ei gest pe cei care au luat-o din România, unde legea autorizează eutanasierea maidanezilor, scrie sudinfo.be. “Cățelușa este în Belgia de o lună, iar la noi se află doar de trei săptămâni”, adaugă Jasmine Cerfontaine. Potrivit acesteia, membrii asociației “Opriți masacrarea câinilor din România” au de ce să fie mândri.

R.D.