15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:03
No menu items!

Buzatu, arestat chiar de vecina sa, procuroare-șef la DNA Iași

spot_img

Dumitru Buzatu a fost arestat de propria vecină. Procuroarea Cristina Chiriac provine dintr-o localitate unde baronul de Vaslui deține mai multe imobile și câteva hectare de teren, scrie presa locală.

Procuroarea Cristian Chiriac este și șefa DNA Iași și a participat la operațiunea de flagrant în care a fost prins fostul șef al Consiliului Județean Vaslui. Aceasta provine din județul Vaslui și are rădăcini în comuna Zăpodeni, acolo unde familia Buzatu deține mai multe proprietăți și o fermă pomicolă, potrivit aloiași.ro.

În anul 2013, Cristina Chiriac a moștenit, alături de mai multe rude, o casă de locuit în suprafață de 70 mp, un teren intravilan de 2.884 mp și unul agricol de 7.116 mp, pe raza comunei Zăpodeni, la circa 15 km de municipiul Vaslui.

Dumitru Buzatu și-a făcut fermă la Zăpodeni și a cumpărat mai multe hectare de teren. Buzatu deține cinci imobile, cu suprafețe cuprinse între 63 mp și 520 mp, un teren agricol de 33.614 mp, unul intravilan de 709 mp și unul extravilan (în circuitul civil), de 708 mp.

Alte două terenuri, tot în Zăpodeni, de 5.848 mp și de 7.173 mp au ajuns anul trecut la fiul lui Dumitru Buzatu, prin contract de donație. Informația apare în declarația de avere a lui Tudor Buzatu, în calitate de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Comuna Zăpodeni are aproximativ 3.700 de locuitori și o suprafață totală de 10.116 hectare.

Cristina Chiriac a ajuns la DNA Iași, după ce a fost detașată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, în august 2015. Anterior, ea a mai lucrat la Parchetul Bârlad și la DIICOT, Serviciul Teritorial Vaslui. La momentul transferului, femeia care l-a arestat pe Dumitru Buzatu avea doar patru ani de experiență ca procuror. În 2018, Cristina Chiriac a candidat prima dată la șefia DNA Iași, însă ea s-a retras ulterior din competiție, invocând motive personale. Totuși, în ianuarie 2022, Chiriac a fost numită provizoriu în fruntea acestui serviciu, iar în luna mai a fost votată în unanimitate de membrii CSM pentru definitivarea pe post.

D.Constantin