12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:46

Buzău: Poliţişti cercetaţi după ce au condus maşini de serviciu fără să aibă permise auto

spot_img

Buzău: poliţişti cercetaţi după ce au condus maşini de serviciu fără permis

Doi poliţişti din judeţul Buzău sunt cercetaţi de procurori, după ce, deşi nu au permise, ar fi condus atât maşinile de serviciu, cât şi autoturimele personale. Infracţiunile au fost descoperite în urma unor controale care i-au vizat pe angajaţii Poliţiei Judeţene.

Potrivit unui comunicat remis, luni, de Parchetul Tribunalului Buzău, procurorii au început urmărirea penală în cazul a doi agenţi de la posturile de poliţie din localităţile Merei şi Lopătari, care ar fi condus autovehicule fără să aibă permis auto. “Dosarele au fost înregistrate urmare a sesizării din oficiu a Poliţiei Judeţene Buzău, iar în prezent se află în faza actelor premergătoare. Cu ocazia cercetărilor urmează să se stabilească perioada în care s-a desfăşurat activitatea infracţională, respectiv intervalul de timp în care au condus autovehiculele Poliţiei, fără să aibă permis de conducere”, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar şef Florina Crucianu, măsurile în cazul celor doi poliţişti pot ajunge până la excluderea acestora din Poliţie. “În urma unor verificări dispuse de conducerea IPJ Buzău, a rezultat că doi poliţişti au condus autovehicule pe drumurile publice fără să aibă permise de conducere. A fost sesizat imediat Parchetul Tribunalului Buzău şi s-a dispus cercetarea disciplinară a celor doi lucrători. În cadrul anchetei interne vor fi avute în vedere toate aspectele celor două cazuri, urmând a se lua măsurile ce se impun şi faţă de cei care nu au făcut verificările ce se impuneau astfel încât să nu se ajungă la o asemenea situaţie. Este vorba despre şefii lor pe linie ierarhică”, a declarat comisar şef Florina Crucianu.

Cei doi poliţişti lucrează în Poliţie de mai mulţi ani. Agentul din localitatea Merei a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie în anul 1987, iar poliţistul din Lopătari a fost încadrat direct în cadrul Poliţiei Judeţene Buzău în anul 1992.

R.D.