13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:12
No menu items!

Bușoi, despre o nouă candidatură a lui Nicușor Dan:”Mi se pare chiar comic că își pune problema unui al doilea mandat”

spot_img

Susţinerea pe care i-a acordat-o PNL, acum doi ani, lui Nicuşor Dan pentru a ajunge primar general al Capitalei este puţin probabil să fie replicată la următoarele alegeri locale, care urmează să fie organizate, conform legii, în 2024, spune Cristian Buşoi, vicepreşedinte şi europarlamentar al formaţiunii.

„Cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea PNL”, a declarat Cristian Buşoi, la Gândul Exclusiv.

Cristian Buşoi a afirmat că va cere, în interiorul PNL, ca partidul să nu mai susţină abordarea actualului primar general, care a dezamăgit o mare parte dintre alegători.

„Din păcate pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în primarul actual al Bucureştiului, din păcate pentru ei şi din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susţinere politică la acel moment, aceste aşteptări nu au fost împlinite prin prestaţia actualului primar şi a echipei pe care şi-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti”, a declarat Cristian Buşoi.

Întrebat dacă Nicuşor Dan va primi sau nu în continuare sprijinul liberalilor pentru conducerea PMB, Cristian Buşoi a apreciat că este ”extrem de puţin probabil”.

„Eu cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea Partidului Naţional Liberal şi cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să îşi găsească mai repede una sau mai multe soluţii, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024, pentru că putem găsi soluţii foarte bune în interiorul PNL şi să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele şi inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să îşi revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureştiul rămâne blocat”, a spus Cristian Buşoi.

El a subliniat că blocajul nu este numai la capitolul dezvoltări de locuinţe, de birouri, de clădiri – investiţii private, ci e vorba chiar şi de proiecte publice, respectiv cele de infrastructură – drumuri, străzi, investiţii publice.

„Din punctul meu de vedere – şi o spun tare şi apăsat, situaţia aceasta în care Bucureştiul rămâne blocat în perioada următoare, din punctul de vedere al dezvoltării sale urbanistice, nu este de acceptat şi voi cere în interiorul PNL să nu mai susţinem această abordare a actualului primarul general. Iar în ceea ce priveşte candidatura (a lui Nicuşor Dan la Primăria Municipiului Bucureşti – n.r.) evident, din punctul meu de vedere, ea nu poate fi luată în calcul. Mi se pare destul de comic să văd că actualul primar general îşi pune problema unui al doilea mandat”, a mai afirmat Cristian Buşoi.

                                                                                                                   Adina Silav