16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:40
No menu items!

Bursa de la Moscova s-a deschis parţial

spot_img

Bursa de la Moscova s-a redeschis, parţial, pentru prima dată din 25 februarie, a doua zi după invazia Rusiei în Ucraina.Tranzacţionarea obligaţiunilor şi acţiunilor pe pieţele financiare din Rusia a fost suspendată după ce acţiunile au scăzut cu 33%, relatează BBC.

Sancţiunile internaţionale se resimt în economia mondială. Astfel, unele supermarketuri au raţionalizat vânzările unor produse de bază, precum sarea şi uleiul de gătit.

Bursa de la Moscova s-a redeschis la ora 13:00, ora locală, doar pentru unele obligaţiuni de împrumut emise de guvernul rus.

În tranzacţionarea înainte de comercializare, randamentele obligaţiunilor de stat au crescut cu aproape 20%, un maxim istoric, înainte de a scădea puţin. Un randament mai mare înseamnă că guvernul va trebui să plătească mai mult pentru a se împrumuta şi indică că investiţia este mai riscantă.

Dolarul american a fost evaluat la 105 ruble ruseşti, reprezentând o scădere cu aproximativ 25% a rublei de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Swetha Ramachandran, manager de investiţii la Gam Investments, a declarat pentru BBC că impactul vânzărilor de obligaţiuni va fi resimţit de cetăţenii ruşi, după săptămâni în care practic nu au avut loc investiţii în străinătate.

”Este preconizat ca Banca Centrală să intervină puternic şi să cumpere obligaţiuni federale locale pentru a sprijini piaţa şi economia aflate în dificultate”, spune ea.

                                                                                                                    Adina Silav