Burger de porc

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 400 gr carne de porc,
  • 1 ceapă roşie (mică),
  • 1 ou,
  • 2 linguriţe pesmet,
  • 3 linguriţe otet balsamic,
  • 2 linguriţe pastă de ardei iute,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Începem prin a toca carnea, în cazul în care nu aveți carne tocată deja. Alegeți carnea cu puțină grăsime, astfel burgerul va fi mai suculent.

Curățăm ceapa și o tocăm fin. O amestecăm apoi cu oțetul basamic, pastă de ardei, sare și piper.

Peste carnea tocată cernem pesmetul printr-o sită rară și amestecăm. Adăugam oul, amestecul de ceapă si restul de condiment și frământăm bine. Acoperim vasul cu o folie din plastic și îl lăsăm la rece pentru 3-4 ore.

Scos de la rece, modelăm amestecul în chifteluțe până la 1 cm grosime.

Încingem un gril și frigem chifteluțele la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

După ce frigem fiecare burger în parte, așezăm imediat pe el o felie de brânză care se va înmuia în câteva secunde.

Pregătim chiflele pentru burger, rumenindu-le pe grill câteva secunde la foc iute.

burger

Așezăm burgerul pe chiflă, deasupra acoperim cu o foaie de salată, o felie de roșie și câteva rondele de ceapă roșie.

Burgerii se servesc calzi, ca atare sau alături de o porție de cartofi.

burger1

Poftă bună!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU