joi, 9 iulie 2020 - 17:38

Burger de porc

Covid-19 ar putea face mai multe victime prin foame, decât prin infectarea directă (Oxfam)

Oxfam, confederație internațională formată din 20 de ONG-uri care lucrează cu parteneri din peste 90 de țări pentru a pune capăt nedreptăților care provoacă...

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 400 gr carne de porc,
  • 1 ceapă roşie (mică),
  • 1 ou,
  • 2 linguriţe pesmet,
  • 3 linguriţe otet balsamic,
  • 2 linguriţe pastă de ardei iute,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Începem prin a toca carnea, în cazul în care nu aveți carne tocată deja. Alegeți carnea cu puțină grăsime, astfel burgerul va fi mai suculent.

Curățăm ceapa și o tocăm fin. O amestecăm apoi cu oțetul basamic, pastă de ardei, sare și piper.

Peste carnea tocată cernem pesmetul printr-o sită rară și amestecăm. Adăugam oul, amestecul de ceapă si restul de condiment și frământăm bine. Acoperim vasul cu o folie din plastic și îl lăsăm la rece pentru 3-4 ore.

Scos de la rece, modelăm amestecul în chifteluțe până la 1 cm grosime.

Încingem un gril și frigem chifteluțele la foc mediu, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

După ce frigem fiecare burger în parte, așezăm imediat pe el o felie de brânză care se va înmuia în câteva secunde.

Pregătim chiflele pentru burger, rumenindu-le pe grill câteva secunde la foc iute.

burger

Așezăm burgerul pe chiflă, deasupra acoperim cu o foaie de salată, o felie de roșie și câteva rondele de ceapă roșie.

Burgerii se servesc calzi, ca atare sau alături de o porție de cartofi.

burger1

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....