27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:46
No menu items!

Burci pariază pe insolvența lui Patriciu

spot_img

Omul de afaceri care controlează acum Adevărul Holding a cerut, în instanță, insolvența lanțului Bet Cafe Arena, deținută de fostul proprietar al grupului media, Dinu Patriciu

Burci_SZ

Pe numele casei de pariuri au fost depuse, în ultimii doi ani, peste șase cereri de intrare în procedura premergătoare falimentului, cea mai recentă fiind înaintată de Cristi Burci. Omul de afaceri a avansat cererea pe 12 mai, pe rolul Tribunalului București, din partea Adevărul Digital Media, una dintre firmele din holdingul Adevărul.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), la finalul anului 2011 (cele mai recente date disponibile), Bet Cafe Arena avea datorii de aproape 23 de milioane de euro, la o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro. Pierderea exercițiului financiar a fost de 9,8 milioane de euro, iar numărul de angajați se ridica la 753.

Pe de altă parte, Adevărul Digital Media avea la finalul anului 2012 datorii de aproape 14 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro. Pierderea exercițiului financiar a fost de 1,3 milioane de euro, iar numărul de angajați se ridica la 236.

Bet Cafe Arena este una dintre cele mai mari case de pariuri din România, cu o rețea de peste 160 de agenții, în 66 de localități din toată țara. În 2011, Patriciu voia să ajungă la 300 de unități, investind peste 7 milioane de euro în acest scop. În ultimii doi ani, peste șase firme au cerut insolvența lanțului de case de pariuri.

Omul de afaceri Cristian Burci, cu domiciliul în Monaco, deține mai multe produse media, respectiv Prima TV, ziarele Adevărul și Click. Adevărul Holding, preluat de Burci în 2012, a intrat în același an în insolvență.

Cosmina Croitoru