0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 17:58
No menu items!

Bunica lui Ionuț Anghel, în atenția procurorilor, în baza unei plângeri penale

spot_img

 

Bunica lui Ionuț Anghel, copilul ucis de câini pe un teren de lângă Parcul Tei din Capitală, va fi cercetată de procurorii Parchetului General. Verificările față de Aurica Anghel sunt efectuate în baza unei plângeri penale formulate de un conferențiar universitar doctor. Acuzațiile  se referă la articolul 324 din Codul Penal, respectiv instigare publică.

Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvârşi fapte ce constituie infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Codul Penal
Articolul 324

Cel mai probabil, procurorii vor soluționa această plângere cu „neînceperea urmăririi penale”, dat fiind faptul că această infracțiune nu prea are suport în realitate.

Conferențiarul universitar, medic primar, căruia nu îi vom publica numele, este un cunoscut iubitor de animale și, în urmă cu doi ani, a mai depus o plângere penală, de data asta față de „scelerații” care vânează mistreți la Balc, în cadrul celebrei partide anuale organizate acolo.

Maia Constantin