13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:10
No menu items!

Buncărul nuclear al lui Putin din Munții Ural l-ar salva de Armaghedon?

spot_img

În cazul unui Armageddon, experții au dezvăluit secretul liderului de la Kremlin: ascunzătoarea acestuia care se află undeva în munții Ural, într-un buncăr ascuns de ochii lumii.

Lanțurile muntoase sunt considerate unul dintre cele mai bune locuri de adăpost de un atac nuclear. Mai multe țări au un refugiu militar îngropat adânc sub munți, inclusiv SUA, care are Cheyenne Mountain Complex și Raven Rock Mountain Complex, în Colorado și, respectiv, Pennsylvania.

Se zvonește, de asemenea, că liderul rus Vladimir Putin are un buncăr adânc în lanțul muntos Ural din Rusia, sub Muntele Iamantau, precum și, posibil, alte câteva în locații necunoscute. Munții Urali sunt o întindere lungă de munți care se întinde pe Rusia de la nord la sud și se termină chiar la nord de granița cu Kazahstanul. Infrastructura militară a muntelui Yamantau a putut fi văzută fiind construită în imagini din satelit în 1995, dar Rusia a refuzat să detalieze ce construiau atunci când a fost interogată de SUA.

„Nu ar fi surprinzător dacă Rusia ar avea o instalație ca aceasta, la fel ca SUA, iar munții sunt un loc logic pentru a le pune”, a declarat Seth Baum, director executiv al Institutului Global pentru Risc Catastrofic, pentru Newsweek.

D.Constantin