9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:10

Bulgaria trimite Armata la frontiera cu Turcia

spot_img

Parlamentul bulgar a votat joi în unanimitate în favoarea autorizării armatei să supravegheze granițele țării și să țină fluxurile migratorii sub control.

Potrivit agentiei germane de presă DPA, toți cei 137 de parlamentari prezenți la vot au susținut măsura respectivă, care îi permite guvernului să desfășoare trupe la granița Bulgariei cu Turcia cu o misiune de supraveghere.

Bulgaria se află la est de principalul coridor pentru migranții care se îndreaptă spre Europa de Vest prin Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Slovenia. În 2015, în Bulgaria au sosit 27.000 de migranți, de departe mai puțini decât în țările vecine.

Miercuri, Bulgaria a alocat 35 milioane de leva (20 milioane de dolari) pentru extinderea unui gard de 30 de kilometri ridicat în 2014 de-a lungul graniței sale cu Turcia. Din cei 130 de kilometri planificați, până în prezent s-au realizat 60 de kilometri din gardul de la frontiera dintre Bulgaria și Turcia, cu o lungime de 275 de kilometri.

Bulgaria nu se bucură de o reputație bună în rândul migranților, care acuză frecvent încălcări ale drepturilor și abuzuri în cazul lor.

R.D.

foto: reuters