17.8 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022 - 15:58
No menu items!

Bulgaria, România, Polonia și Ungaria au avut cele mai scăzute prețuri din UE la bunuri de consum și servicii

spot_img

Datele Eurostat arată că cele mai scăzute prețuri s-au înregistrat în Bulgaria (48% din media UE), România (54% ), Polonia (56%) și Ungaria (57%)

reduceri mobila

Conform Oficiului European de Statistică (Eurostat), Danemarca a înregistrat, în 2014, cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană la bunuri de consum și servicii (138% din media în UE28).

Pe categorii, în cazul produselor alimentare și băuturilor non-alcoolice, cele mai scăzute prețuri au fost înregistrate anul trecut în Polonia, România, Bulgaria și Ungaria. La băuturi alcoolice și tutun, țara noastră se situează tot în topul cu cele mai scăzute prețuri, alături de Bulgaria, Ungaria și Polonia, la polul opus fiind Irlanda și Marea Britanie. La îmbrăcăminte, cele mai scăzute prețuri au fost înregistrate în Ungaria, Bulgaria, Polonia și România, iar cele mai ridicate în Suedia.

Echipamentele electronice sunt o altă categorie de produse la care se înregistrează variații mici de preț în rândul statelor membre, de la 85% din medie în cazul Cehiei și Poloniei la 116% în Malta. În România, prețurile sunt aproape de media din UE (107%).

La restaurante și hoteluri, variațiile de preț sunt semnificative, de la 46% din media în UE în Bulgaria, 51% în Ungaria și 52% în România, până la 147% din media în UE în Danemarca.