23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:51
No menu items!

Bulgaria intră în zona PORTOCALIE

spot_img

Bulgaria a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infectări cu COVID-19, iar autoritățile sanitare au anunțat deja că în scurt timp țara va intra în zona portocalie. Ministrul adjunct al sănătății dr. Dimitar Petrov a spus că, în acest context, vor fi aplicate noi măsuri, mai aspre, în scopul limitării răspândirii virusului.

Petrov a spus că măsurile vor fi înăsprite și vor fi făcute mai multe controale, însă, odată cu intrarea în zona roșie vor fi aplicate „măsuri drastice”, potrivit Novinite.

„În prezent, vor fi intensificate controalele antiepidemice la interior, unde se adună mulți oameni. Sunt vizate în principal cluburile din stațiuni, acolo unde există suspiciuni că nu sunt respectate măsurile”, a declarat dr. Dimitar Petrov.

„Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. De asemenea, unitățile amenajate în aer liber, unde se adună multe persoane, vor avea probabil anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridică astfel de probleme, sunt în aer liber și bate vântul”, a mai spus Petrov.

El a mai precizat că valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza celor care tranzitează Bulgaria. „Există mari aglomerări la granițe, așa că a doua direcție pentru controale este această zonă, la locuri de recreere, benzinării și restaurante de tip fast-food„, a mai precizat dr. Dimitrov.

Miercuri, în Bulgaria, au fost raportate 462 de cazuri noi de Covid, iar 3 persoane au murit din cauza virusului.

C.D.