19.1 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 1:53

Bulgaria desfăşoară trupe la frontiera sudică, de teama unui val de migranți din Afganistan

spot_img

Bulgaria va desfăşura între 400 şi 700 de militari la graniţele sale cu Grecia şi Turcia, pe fondul temerilor privind un aflux de migranţi afgani, a anunţat, joi, guvernul interimar de la Sofia. Gardurile din sârmă ghimpată nu fac față valului migrator.

„Presiunea la frontierele Bulgariei creşte”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Gheorghi Panaiotov.

Soldaţii „vor asigura o misiune de protecţie (…) şi dacă va fi necesar vor asista jandarmeria şi poliţia de frontieră, mai ales pentru construcţia de bariere”, a adăugat acelaşi ministru, vorbind în marja unui exerciţiu militar comun americano-bulgar desfăşurat în sudul Bulgariei, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Ministerul de Interne bulgar a anunţat în acest timp o creştere a numărului migranţilor afgani arestaţi în ultima săptămână pentru că au intrat ilegal în Bulgaria.

Această ţară a ridicat între anii 2013 şi 2018 un gard de sârmă ghimpată pe o lungime de 259 de kilometri la graniţa sa cu Turcia.

Dar lucrarea nu a fost întreţinută corespunzător, astfel că unii migranţi au reuşit să treacă gardul şi mai departe să traverseze teritoriul bulgar.

Deşi se află pe ruta migraţiei dinspre Orientul Mijlociu către Europa, Bulgaria nu a găzduit niciodată un mare număr de migranţi, majoritatea acestora plecând către alte ţări înainte de a obţine statutul de refugiat.