25.3 C
București
marți, 21 mai 2024 - 16:05
No menu items!

Bugetul „Anghel Saligny”, majorat cu 15,5 miliarde de lei. Banii, pentru drumuri și noi rețele de gaze

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern va fi adoptat, în baza unei hotărâri luate ieri în coaliţie, un act normativ prin care va fi suplimentat bugetul programului naţional Anghel Saligny, cu aproximativ 15,5 miliarde lei, 10 miliarde lei urmând a fi destinaţi construcţiei şi modernizării drumurilor, iar restul, de peste 5 miliarde lei, extinderii reţelei de gaze. 

Prim-ministrul a precizat că în şedinţa de Guvern va fi adoptată o ordonanţă care va institui o serie de măsuri în vederea creşterii gradului de absorbţie pentru fondurile europene. 

„În acest sens, pentru toţi beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), taxa pe valoare adăugată va fi suportată de la bugetul de stat, pentru domeniile care privesc dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor şi creştere a producţiei de energie, din resurse regenerabile, mai puţin exploatate, şi aici vorbim de biomasă, biogaz şi geotermal”, a spus Nicolae Ciucă.  

El a mai precizat că sunt o serie de alte elemente de decizie pe care le vor lua, astfel încât fondurile europene să fie direcţionate către domeniile în care e cea mai mare nevoie de ele. 

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că, tot în baza unei hotărâri luate ieri în coaliţie, vor adopta un act normativ prin care va fi suplimentat bugetul la programul naţional Anghel Saligny, cu aproximativ 15,5 miliarde, 10 miliarde urmând a fi destinaţi pentru construcţia şi modernizarea drumurilor, iar alte 5, 5 miliarde lei pentru extindere de reţele de gaze. 

„În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde şi va viza cu preponderenţă modernizarea drumurilor, extinderea reţelelor de apă, canal şi gaze”, a mai spus Ciucă. 

Raluca Dan