miercuri, 20 ianuarie 2021 - 12:18

Budincă Malva

Rareș Bogdan constată că i s-a dezumflat capul lui Ludovic Orban: “Nu am spus că ar trebui să demisioneze”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan face pași în spate în războiul deschis cu președintele PNL Ludovic Orban. Bogdan a declarat, miercuri, la Digi FM, că...

O cerșetoare româncă învinge Elveția. CEDO: “Avea dreptul să-și asigure nevoile prin cerșetorie”

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Elveţia pentru că a dat o amendă mare unei tinere românce care a cerşit pe drumul...

Probleme cu un lot de vaccin al Moderna. Un mare epidemiolog recomandă oprirea vaccinării

Reprezentanții Moderna au anunțat că, potrivit unui raport al Departamentului Sănătății din California, mai multe persoane vaccinate într-un centru din San Diego au avut...

Epidemiologul Emilian Popovici lămurește cum ot fi controlate noile tulpini de coronavirus

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul Emilian Popovici, a explicat, marți seară, la B1 TV, modurile în care pot fi ținute sub control noile...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Desert tradițional în Africa de Sud – servit de obicei de Crăciun sub forma unui chec caramelizat,  stropit cu sos din belșug – budinca Malva  este  un adevărat răsfăț.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 gr zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură gem,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 lingură unt topit,
  • 30 ml lapte,
  • 1 linguriță oțet,
  • sare.

Pentru sos:

  • 200 ml smântână lichidă,
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă fierbinte,
  • esență de vanilie.

 Mod de preparare:

Într-un bol perfect uscat, amestecăm zahărul cu oul întreg și cu gemul.

budinca

Când amestecul își schimbă textura și se transformă într-o cremă de culoare crem-gălbui, se toarnă peste acesta laptele amestecat cu linguriță de oțet și untul topit.

Separat, făina se amestecă cu praful de copt și sare. Apoi, făina se adaugă, în ploaie, peste aluatul obținut mai devreme.

budinca1

Tapetăm o tavă cu unt și turnăm aluatul în ea. Introducem tava la cuptorul încălzit la 170 grade, pentru 35  minute. Încercăm blatul cu o scobitoare, pentru a ne asigura că este copt suficient.

budinca2

Cât tip se coace blatul, vom pregăti sosul. Acesta trebuie turnat peste blat, imediat ce este scos din cuptor.

Pentru sos, se vor pune toate ingredientele necesare într-o crăticioară și, pe foc, amestecăm din când în când, până când dă în clocot. Nu se lasă pe foc mai mult de 5 minute! Se toarnă apoi peste blat.

budinca3

Se poate servi ca atare, de obicei la temperatura camerei, cu frișcă sau înghețată.

reteta5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Alexandru Rafila: “Cei peste 85 de ani nu ar trebui vaccinați”. Care este motivul

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, a adus, marți seară, în emisiunea Sinteza Zilei, realizată de Mihai Gâdea la Antena...

Ministrul Sănătății, la cuțite cu șeful vaccinării

Ministrul Sănătății i-ar fi pus gând rău, lui Valeriu Gheorghiță, intenționând să-i golească atipica funcție de atribuții, scriu jurnaliștii de la Adevărul. Replica a...

Miniștrii Cabinetului Cîțu își arată miercuri mușchii

Miniștrii Guvernului Cîțu se vor vaccina împotriva Covid - 19, miercuri, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”. Anunțul...

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...