vineri, 14 august 2020 - 11:17

Budincă Malva

Ludovic Orban: Vom crește pensiile doar cu 14%. Atât se poate

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va adopta vineri ordonanța de urgență prin care punctul de pensie va crește cu „un procent consistent...

Premierul Italiei şi şase miniştri, cercetaţi penal pentru gestionarea pandemiei de coronavirus

Premierul Italiei şi şase miniştri sunt cercetaţi penal pentru cum au gestionat pandemia de coronavirus. Cabinetul condus de Giuseppe Conte a fost anunțat, joi,...

Exclusiv! Ministerul Culturii, cu conturile blocate, pentru neplata salariilor

Ministerul Culturii are conturile poprite, începând din această săptămână, pentru neplata drepturilor salariale câștigate în instanță de 65 de angajați. Suma pe care instituția...

Planul PSD pentru moțiunea de cenzură – mize și calcule pe voturi. Cele două nume de premier pregătite

Actuala conducere a PSD a planificat de la începutul verii să depună moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban chiar în pragul alegerilor locale....

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Desert tradițional în Africa de Sud – servit de obicei de Crăciun sub forma unui chec caramelizat,  stropit cu sos din belșug – budinca Malva  este  un adevărat răsfăț.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 gr zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură gem,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 lingură unt topit,
  • 30 ml lapte,
  • 1 linguriță oțet,
  • sare.

Pentru sos:

  • 200 ml smântână lichidă,
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă fierbinte,
  • esență de vanilie.

 Mod de preparare:

Într-un bol perfect uscat, amestecăm zahărul cu oul întreg și cu gemul.

budinca

Când amestecul își schimbă textura și se transformă într-o cremă de culoare crem-gălbui, se toarnă peste acesta laptele amestecat cu linguriță de oțet și untul topit.

Separat, făina se amestecă cu praful de copt și sare. Apoi, făina se adaugă, în ploaie, peste aluatul obținut mai devreme.

budinca1

Tapetăm o tavă cu unt și turnăm aluatul în ea. Introducem tava la cuptorul încălzit la 170 grade, pentru 35  minute. Încercăm blatul cu o scobitoare, pentru a ne asigura că este copt suficient.

budinca2

Cât tip se coace blatul, vom pregăti sosul. Acesta trebuie turnat peste blat, imediat ce este scos din cuptor.

Pentru sos, se vor pune toate ingredientele necesare într-o crăticioară și, pe foc, amestecăm din când în când, până când dă în clocot. Nu se lasă pe foc mai mult de 5 minute! Se toarnă apoi peste blat.

budinca3

Se poate servi ca atare, de obicei la temperatura camerei, cu frișcă sau înghețată.

reteta5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Se întâmplă în Germania: 900 de rezultate pozitive nu au fost comunicate persoanelor testate!

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Aproximativ 44.000 din cele 85.000 de persoane testate în landul german Bavaria la revenirea în țară, acum mai bine de o săptămână,...

ÎCCJ l-a eliberat din arest pe Mircea Negulescu

Magistrații ÎCCJ au decis, joi, ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie cercetat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile. Fostul procuror Mircea...

Bombele cu azotat din porturile României: La Constanța, cantitate dublă față de cea care a explodat în Beirut (presă)

Azotatul de amoniu instabil care a explodat în Beirut provine din Georgia. O singură fabrică din Georgia produce această substanță, iar România o importă...

Inspecție independentă pe Autostrada A3, Comarnic – Brașov. Tronsonul dintre Râșnov și Cristian este terminat în proporție de 60%. VIDEO

Tronsonul Autostrăzii A3 Comarnic-Braşov dintre Râşnov şi Cristian (6,3 kilometri de autostrada şi 3,7 kilometri de drum de legătură cu 4 benzi) a ajuns...

O nouă înfrangere în instanță pentru Raed Arafat. Comuna Seleuș iese din carantină, prin decizia judecătorilor

  Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri cererea autorităţilor locale din Seleuş, judeţul Arad, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă...