miercuri, 3 iunie 2020 - 12:52

Budincă Malva

Un banal medicament interzis la început de pandemie este introdus acum în teste noi

La final  de pandemiei de coronavirus, în timp ce majoritatea țărilor ridică restricțiile severe impuse timp de mai multe luni, medicii continuă testele și...

OMS îi pune la colț pe medicii italieni care arată că SARS-CoV-2 nu mai poate ucide

Dr. Alberto Zangrillo, șeful terapiei intensive la spitalul San Raffaele din Milano, în Lombardia (epicentrul izbucnirii coronavirusului din Italia), a provocat duminică agitație, spunând...

Cum a dispărut SARS-CoV-2 din Wuhan?

O campanie de testare masivă derulată de autorităţile chineze la Wuhan, focarul iniţial al pandemiei de COVID-19, a reuşit să identifice 300 de pozitivi...

Acuzații de cenzură în USR

Senatorul USR Florina Presadă îl acuză pe colegul său de partid, deputatul Claudiu Năsui, că i-a cenzurat opiniile și i-a interzis să scrie pe...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Desert tradițional în Africa de Sud – servit de obicei de Crăciun sub forma unui chec caramelizat,  stropit cu sos din belșug – budinca Malva  este  un adevărat răsfăț.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 100 gr zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură gem,
  • 100 gr făină,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 lingură unt topit,
  • 30 ml lapte,
  • 1 linguriță oțet,
  • sare.

Pentru sos:

  • 200 ml smântână lichidă,
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahăr,
  • 100 ml apă fierbinte,
  • esență de vanilie.

 Mod de preparare:

Într-un bol perfect uscat, amestecăm zahărul cu oul întreg și cu gemul.

budinca

Când amestecul își schimbă textura și se transformă într-o cremă de culoare crem-gălbui, se toarnă peste acesta laptele amestecat cu linguriță de oțet și untul topit.

Separat, făina se amestecă cu praful de copt și sare. Apoi, făina se adaugă, în ploaie, peste aluatul obținut mai devreme.

budinca1

Tapetăm o tavă cu unt și turnăm aluatul în ea. Introducem tava la cuptorul încălzit la 170 grade, pentru 35  minute. Încercăm blatul cu o scobitoare, pentru a ne asigura că este copt suficient.

budinca2

Cât tip se coace blatul, vom pregăti sosul. Acesta trebuie turnat peste blat, imediat ce este scos din cuptor.

Pentru sos, se vor pune toate ingredientele necesare într-o crăticioară și, pe foc, amestecăm din când în când, până când dă în clocot. Nu se lasă pe foc mai mult de 5 minute! Se toarnă apoi peste blat.

budinca3

Se poate servi ca atare, de obicei la temperatura camerei, cu frișcă sau înghețată.

reteta5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Ordonanța care privatiza Sănătatea, declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a stabilit, marți seară, că OUG 25/ 2020 care prevedea liberalizarea programelor naționale de sănătate este neconstituțională în ansamblul său, fiind adoptată...

Toți deputații ALDE au trecut la PSD

Grupul deputaților ALDE din Camera Deputaților s-a afiliat la cel al social-democraților, a anunțat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Varujan Vosganian, la începutul ședinței...

Tot mai puține cazuri grave de COVID-19, în România. Când revine viața la normal

O revenire la viața de dinainte de pandemie este posibilă spre sfârșitul verii, susține ministrul Sănătății, dar cu anumite obiceiuri sanitare continuate. Nelu Tataru,...

SUA: 700 de arestări, polițiști împușcați și Garda Națională, încolonată pentru testare COVID-19

Protestatarii pașnici sfidează starea de asediu și atacurile vandalilor, ieșind pe străzile marilor orașe americane, cu ecranele telefoanelor aprinse. Președintele Trump se confruntă cu...

Gordon Brown îl atacă dur pe Trump și cere reacția rapidă a liderilor mondiali

Gordon Brown, fost premier al Marii Britanii, avertizează cu privire la „repetarea anilor 30” în prognoza mondială sumbră pentru perioada de după pandemie, din...