25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 20:19
No menu items!

Budapesta a decis: Doar suporterii vaccinați vor putea intra la meciurile campionatului european de fotbal

spot_img

Gulyás Gergely, secretarul Cancelariei premierului Ungariei, a anunțat joi că la meciurile de la campionatul european de fotbal jucate la Budapesta vor putea fi prezenți doar spectatori vaccinați, relatează m.nemzetisport.hu.

„La meciurile Campionatului European de fotbal amânate în această vară la Budapesta, este planificat ca doar fanii care au primit protecția împotriva virusului corona să fie prezenți în tribunele de pe Puskás Arena”, a transmis Gulyás Gergely.

Oficialul a precizat că le-a indicat reprezentanților UEFA ca doar cei care au fost vaccinați împotriva Covid-19 să participe la meciurile Campionatului European de la Budapesta.

„Până la sfârșitul lunii mai, oricine dorește să fie vaccinat poate să o facă. Meciurile din Ungaria vor avea loc în iunie, de aceea suntem încrezători că vom lăsa în urmă această perioadă cumplită”, a mai comentat Gulyás Gergely.

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a cerut anterior federațiilor din Ungaria să vină cu un plan, până la 7 aprilie, privind numărul de spectatori admis la meciuri.

Pe stadionul „Puskás Arena”, conform planurilor inițiale, vor fi trei meciuri de grupă (dintre care două vor fi disputate de echipa națională a Ungariei) și o finală a opta.

Gulyás a mai spus că „puținele evenimente sportive care se desfășoară în Ungaria în conformitate cu cele mai stricte reguli nu pun în pericol gestionarea epidemiei”.