13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:37

Bucureștiul iese din scenariul roșu. Restaurantele, cazinourile, teatrele și cinematografele, deschise de luni

Rata de infectare din București a scăzut, vineri, sub 3 la mie. Bucureștiul îndeplinește astfel condițiile pentru a intra în scenariul galben, ceea ce presupune relaxarea restricțiilor. Totuși, autoritățile nu vor lua o decizie vineri, ci abia peste câteva zile.

Este posibil ca, începând de luni, o parte din restricțiile din București să fie ridicate, lucru confirmat și de autorități care spuneau, cu câteva zile în urmă, că bucureștenii se pot aștepta în perioada următoare la o schimbare a măsurilor. 

Potrivit datelor oficiale, Capitala a ajuns, în acest moment, la o incidență de 2,98 la mia de locuitori, în condițiile în care din ce în ce mai mulți locuitori aleg să se vaccineze. 

Rămâne de văzut ce hotărâri vor fi luate în cadrul ședinței Comitetul pentru Situații de Urgență. Ținând cont de rata de incidență, pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.
 
Joi seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că este nevoie de câteva zile pentru a se constata că trendul descrescător se va menține. „Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aștepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menține. Trebuie să așteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica.