11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:36

Bucureștiul are bani de energie termică doar până la sfârșitul anului

spot_img

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, s-a întâlnit, joi, cu vicepremierul Vasile Dîncu pentru a solicita Guvernului sprijin financiar în vederea asigurării continuității serviciului de alimentare cu energie termică a Bucureștiului în sezonul rece 2015-2016.

În cadrul discuțiilor avute cu ministrul dezvoltării regionale, Răzvan Sava a precizat că Primăria Capitalei are fonduri doar până la sfârșitul anului. „Astăzi, Bucureștiul are rezerve financiare pentru a acoperi alimentarea cu energie termică a orașului doar până la sfârșitul anului. Creditul obținut de la Ministerul de Finanțe și măsurile financiare luate de Primărie nu acoperă necesarul pentru buna funcționare a sistemului centralizat de încălzire a Capitalei pentru tot sezonul rece 2015-2016. Îi mulțumesc public vicepremierului României, Vasile Dîncu, pentru deschiderea la dialog și pentru implicarea în soluționarea problemelor Bucureștiului”, a declarat Răzvan Sava, la finalul discuțiilor.

La întâlnire, Sava a solicitat sprijin financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru a acoperi diferențele de cheltuieli pentru serviciul de alimentare cu agent termic al Capitalei, necesar în sezonul rece 2015-2016.

Vicepremierul Vasile Dîncu a dat asigurări bucureștenilor că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, împreună cu Primăria Generală, vor căuta soluții pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu agent termic al Capitalei.

Valeriu Motoc