19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 20:53

București, în top 10 mondial în ce privește munca de acasă…în vacanță

spot_img

Un clasament realizat recent de un site specializat plasează București pe locul 9 la destinații în ce privește munca de acasă și pe primul loc în ce privește conexiunea la internet. Holidu, un site de rezervări de apartamente pentru vacanță, a realizat clasamentul pentru cei care lucrează de acasă, dar care vor să combine munca cu o vacanță.

Alte orașe aflate în top 10 destinații sunt Lisabona, Barcelona, Budapesta sau Istanbul.

Indexul realizat de Holidu a luat în calcul o varitate de factori importanți pentru cei care lucrează de acasă. Printre acești factori se numără viteza la internet, costul lunar pentru un apartament cu două camere costul unei cafele, dar și în funcție de cât de multe fotografii apar pe Instagram cu #București.

Chiar dacă e pe locul nouă, Bucureștiul oferă cea mai bună conexiune la Internet: 54 Mbps/secundă. Aici există și 46 de locuri de co-working, prețul mediul al unei cafele este de 10 lei, iar două beri consumate într-un bar, după program, costă 16 lei.

Chiria pentru un apartament cu două camere este de 2.000 de lei, în timp ce prânzul în oraș costă în medie 35 de lei.

Peste 3,3 milioane de fotografii sunt publicate pe Instagram cu hashtagul București, față de Istanbul, care are peste 116 milioane de fotografii cu #Istanbul.

Pe primul loc se află Bangkok din Thailanda, urmat de Buenos Aires, New Delhi și Mumbai. 

Întreg topul AICI.

C.D.