29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 12:48

Bucureștenii, sfătuiți să rămână în case. Este cod ROȘU de vijelii. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert

spot_img

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița. Pentru Capitală, autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert prin care cetățenii sunt sfătuiți să rămâne în locuințe.

Meteorologii anunță, dezvoltare noroasă cu extindere mare pe verticală în jumătatea de sud a județului Dâmbovița, în sud-vestul județului Prahova în vestul și nordul județului Ilfov, acolo unde sunt așteptate intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 80-90 de km/oră

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă în localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Se vor semnala vijelii puternice, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35 – 40 l/mp.