22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:24

Bucureștenii s-au înghesuit la imunizare. Topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare

spot_img

Bucureștiul este fruntaș la procentajul privind persoanele vaccinate. 33,88% din peste 1,8 milioane de persoane au fost imunizate împotriva infecției cu SARS CoV 2, conform datelor obținute de Sursa Zilei.

În topul județelor fruntașe la imunizare Capitala este urmată de Cluj, cu un procentaj de 30,27% din totalul populației, și Sibiu, cu 23,72% din totalul de peste 401.000 de persoane. Din păcate, sunt în continuare foarte multe județe în care numărul persoanelor vaccinate este foarte mic. Județul în care sunt cele mai puține persoane vaccinate, doar 10,47% din totalul populației, este Suceava, județ puternic afectat de pandemie la începutul infectărilor în țara noastră. În coada acestui clasament este și județul Botoșani, cu 11, 01 % persoane din totalul locuitorilor și județul Giurgiu cu 11, 38%.

Încă 18 centre de vaccinare drive-thru

Începând de vineri vor fi disponibile 18 centre de vaccinare drive-thru, atât în București, cât și în orașe precum Alba iulia, Arad, Oradea, Bistrița, Buzău, Botoșani sau Deva. Sunt, însă, doar câteva exemple, pentru că toate județele urmează să aibă astfel de evenimente. S-a dovedit deja că vaccinarea fără programarea anterioară pe platformă este o formă mai relaxată pentru românii care vor să se vaccineze.

În același timp, autoritățile l-au “aruncat” din nou în ring pe medicul Valeriu Gheorghiță, care vaccinează astăzi la Târgu Mureș, iar sâmbătă va participa la acțiunea de vaccinare de la Castelul Bran.

Pe de altă parte, știm că România a primit foarte multe doze de vaccin de la Pfizer, serul care rămâne în continuare preferatul celor care aleg să se vaccineze, însă acest lucru nu va mai fi valabil mult timp. Compania a notificat deja țara noastră că în perioada iunie-iulie va aduce mai puține doză în țară, având în vedere că România a fost printre primele țări care a primit un număr suplimentar de vaccinuri.

C. Dumitrescu