21.2 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 20:33
No menu items!

Bucureștenii nu au voie să iasă din oraș și vor intra mai repede în case. Anunțul prefectului Capitalei despre noile restricții

spot_img

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va fi convocat vineri dimineața, iar noile restricții care țin de București vor intra în vigoare de vineri seara, a anunțat prefectul Alin Stoica, joi seara. Restricțiile vizează reducerea programului agenților economici, scurtarea timpului până la care putem ieși din casă, iar ieșirea din Capitală este interzisă fără un motiv temeinic.

„Mâine la prima oră convocăm CMBSU. Știm că există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici, limitarea orei până la care putem să ieșim din casă și circulația în afara Bucureștiului”. Restricţiile vor intra în vigoare mâine seara şi începând cu seara de vineri vor fi aplicabile măsurile”, a precizat prefectul.

În mijloacele de transport în comun fluxul de călători va fi monitorizat în timp real.

„În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri să fie informat public călător cu privire la purtarea măştii. STB a făcut eforturi pentru monitorizarea în timp real a fluxului de călătorii şi să se intre pe uşa din faţă. Vom urmări circuitele STB, Metrorex şi mall-urile, astfel încât să evităm aglomerarea”, a mai explicat Stoica.

Ce se va întâmpla cu mall-urile

Prefectul Capitalei a adus în discuție și mall-urile care, mai ales, la sfârșit de săptămână, se aglomerează.

„Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomeraţia. Concret, sunt deja măsuri prevăzute prin ordine succesive ale Ministerelor Sănătăţii şi Economiei cu privire la calcularea capacităţii de 7 metri pătraţi pentru o persoană în spaţiile acestea”, a declarat Alin Stoica.

Alin Stoica a precizat că este așteptată adoptarea hotărârii de Guvern cu noile măsuri.