11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:39

Bucureştenii îşi pot testa gratuit sănătatea plămânilor în Parcul Tineretului

spot_img

Bucureștenii își pot verifica gratuit sănătatea plămânilor sâmbătă și duminică în Parcul Tineretului, în cadrul celei de-a VII-a ediții a campaniei “Tu știi câți ani au plămânii tăi?”.

Testările pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică — n.r.) se vor face la cortul special amenajat în Parcul Tineretului, la intrarea Șincai, între orele 9,00 — 17,00.

Președintele Societății de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălțan, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în Parcul Tineretului se vor afla mai mulți medici, care vor face spirometria — testarea pentru depistarea BPOC—, iar pacienții cu probleme vor fi îndrumați către cabinetele medicale.

“Spirometria durează trei minute și este absolut necesară pentru că ar trebui să facă parte din controlul anual al unui român care ține la sănătatea lui. Așa cum ne verificăm anual cordul trebuie să ne verificăm și plămânul”, a spus prof. dr. Florin Mihălțan.

În campaniile similare desfășurate anul trecut, au fost efectuate 1.920 de spirometrii și au fost diagnosticate 540 de persoane cu BPOC.