16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 6:03
No menu items!

Bucureștenii care vor să fie testați pentru coronavrus vor fi plătiți de Primărie

spot_img

11 mii de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus și vor fi plătiți cu câte 200 lei, conform unui proiect al Consiliului General al Primăriei Capitalei, care va fi dezbătut pentru aprobare pe 11 mai.

Proiectul „Testăm pentru București” prevede testarea cu teste de tip Real Time PCR a 11.000 de persoane, pe tot parcursul anului 2020, cu condiția ca aceste persoane să fie asimptomatice.

„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mond voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, se mai prevede în proiect.

Nu este prima dată când la Primăria Capitalei se anunță testarea în masă a bucureștenilor, la finalul lunii martie fiind stabilit un acord al primarului Gabriela Firea cu managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, care prevedea testarea a 10.500 de bucureteni, cu teste rapide. Acest anunț, susținut și de fostul ministru al Sănătății Victor Costache, a fost criticat de Ludovic Orban, Costache dându-și demisia chiar a doua zi.