7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:27
No menu items!

Bucureștiul sub COD PORTOCALIU. Trei persoane au fost rănite de copaci căzuți, mai multe străzi au fost inundate și zeci de mașini au fost avariate UPDATE

spot_img

furtuna-Bucuresti_SZ-8

  • UPDATE

Un adolescent de 17 ani a ajuns, marți după-amiază, la Spitalul Universitar de Urgență, după ce a fost lovit de crengile unui copac doborât de vânt.

  • UPDATE

Un bărbat a fost rănit după ce un copac a căzut peste el, în zona 1 Mai, pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitală.

  • UPDATE

Circulaţia feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş, din cauza unor copaci care au căzut pe gabaritul căii ferate.

Potrivit CFR SA, în urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş.

Trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti – Craiova şi Bucureşti – Braşov pot înregistra întârzieri de 10-15 minute între staţiile Chiajna – Grădinari şi Crivina – Periş. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului pentru eliberarea căii ferate pe firul II.

Reprezentanţii companiei CFR au precizat că în prezent nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, însă circulaţia în judeţele avertizate cu Cod portocaliu şi Cod galben se desfăşoară în condiţii de ploi abundente şi vânt puternic.

Călătorii pot cere informaţii despre eventualele întârzieri în traficul feroviar, din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.

  • UPDATE

O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marţi dimineaţă, în zona Piaţa Presei Libere, aceasta fiind transportată la spital de un echipaj SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur, conform purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti

De altfel, zeci copaci au fost doborâți de vântul care a suflat cu peste 80 de km/oră în București în noaptea de luni spre marți și marți dimineață, peste 20 de mașini fiind avariate. Copacii doborâți de vânt și apa acumulată pe carosabil din cauza ploii torențiale au făcut ca pe mai multe bulevarde din Capitală traficul să fie blocat.

Furtuna Bucuresti_SZ (1)

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău, a precizat că cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.

Codău a mai spus că se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Şoseaua Virtuţii, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Progresului, bulevardul Bucureştii Noi, Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Şoseaua Antiaeriană şi Calea Moşilor, la intersecţia cu strada Făinari.

De asemenea, nu funcţionează semafoarele la intersecţia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu, pe Şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu Drumul Găzarului, la intersecţia Calea Moşilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sării, la intersecţia cu strada lt. Găină şi pe Şoseaua Colentina, la intersecţia cu Teiul Doamnei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că, în ultimele 24 de ore, echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori.

Daniel Vasile a precizat că marţi, de la ora 05.00, ISU a primit 15 solicitări, pentru acumulări de apă şi pentru copaci căzuţi pe carosabil sau care au avariat case şi autoturisme.

Acesta a precizat că pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinţe, marţi dimineaţă fiind în desfăşurare două intervenţii pe strada Brumărescu şi pe Şoseaua Antiaeriană.

Și tramvaiele liniilor 1, 8, 11, 25 şi troleibuzele 71, 93 şi 96 din Capitală sunt blocate din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe carosabil, potrivit Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Circulaţia pe linia tramvaielor 1, 8, 11 şi 25 este blocată din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut în dreptul staţiei Inox, de pe Şoseaua Progresului, iar troleibuzele liniilor 71, 93 şi 99 nu circulă din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut pe Bulevardul Vasile Milea, a afirmat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu.

Echipele de intervenţie ale RATB se află la faţa locului, pentru a elibera drumurile blocate.

C.A.