3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:25
No menu items!

București: Doi hoţi din bancomate, prinşi cu focuri de armă de poliţişti

spot_img

Doi bărbați au fost prinși în flagrant, joi, în timp ce încercau să fure dintr-un bancomat din Capitală

bancomat

Doi bărbaţi care furau din bancomate au fost prinşi în flagrant, joi, în Bucureşti, de poliţiştii Secţiei 1, care au tras două focuri de avertisment, informează Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, cei doi suspecţi montau un dispozitiv artizanal pe bancomate, iar atunci când victimele încercau să scoată bani, bancnotele rămâneau blocate în interior, creând astfel impresia că aparatul este defect. După ce victima se îndepărta, hoţii ridicau dispozitivul şi scoteau banii din el.

În perioada 11 mai – 5 iunie, poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, format din doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 46 de ani, care ar fi săvârşit mai multe furturi din bancomate situate pe raza Sectorului 1 din Capitală.

Poliția Capitalei
comunicat de presă

Pentru că anchetatorii aveau indicii potrivit cărora, joi după-amiază, cei doi urmau să iasă la furat, aceştia au fost urmăriţi pas cu pas.

Astfel, în jurul orei 17.50, unul dintre ei a fost observat apropiindu-se de un bancomat de pe Calea Plevnei, unde, după ce s-a asigurat că nu este nimeni în apropiere, şi-a acoperit faţa cu o glugă, după care a montat dispozitivul pe ATM.

În jurul orei 18.30, o persoană s-a apropiat de bancomatul respectiv, a introdus cardul şi a încercat să scoată o sumă de bani, însă, după câteva minute, considerând că aparatul este defect, a plecat din zonă.

După aproximativ două ore mai târziu, după ce au s-au plimbat în apropiere pentru a se asigura că nu sunt supravegheaţi, cei doi au scos dispozitivul cu bani.

Suspecţii au reuşit să fugă, însă au fost imobilizaţi în scurt timp, după ce poliţiştii au tras două focuri de avertisment.

 D.M.