22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:20
No menu items!

București: Au început lucrările la centrul comercial ParkLake, proiect de 180 mil. €

spot_img

ParkLake 2

Dezvoltatorii Sonae Sierra şi Caelum Development au început excavaţiile pentru construcţia centrului comercial ParkLake, în cartierul Titan, din estul Capitalei.

Centrul comercial reprezintă o investiţie de 180 de milioane de euro, iar deschiderea este programată pentru anul 2016, potrivit unui comunicat de presă.

Lucrările de excavaţie şi pereţi mulaţi vor fi realizate de către SBR Soletanche Bachy Fundatii. Odată atins nivelul proiectat al săpăturii, vor fi demarate în paralel lucrările la fundaţie şi structură.

ParkLake va dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 m², cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană. Pe lângă zona comercială propriu-zisă, clienții vor avea acces la activităţi sportive în Parcul Titan.

”Noua etapă a procesului de dezvoltare arată că totul avansează conform planului”, a afirmat David Sharkey, CEO al Caelum Development.

Sonae Sierra și Caelum au anuntat inițial un parteneriat pentru dezvoltarea ParkLake Plaza în 2008, cu o suprafață totală de 100.000 mp. Criza economică și o anulare a PUZ-ului au dus la reducerea proiectului și la amânarea începerii construcției.

Sonae Sierra deţine 47 de centre comerciale în 12 ţări: Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, România, Turcia, Azerbaijan, Maroc, Algeria, Columbia şi Brazilia. Compania a fost înfiinţată în Portugalia în 1989 şi este deţinută de Sonae SGPS (Portugalia) cu 50% şi Grosvenor (Anglia) cu 50%.

În România, Sonae Sierra a intrat în 2007, prin achiziţionarea River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea, iar în prezent se ocupă cu dezvoltarea a trei proiecte de centre comerciale în Bucureşti, Craiova şi Ploieşti.

Caelum Development este o companie specializată în investiţii şi dezvoltare imobiliară, deţinută de un grup privat de investitori irlandezi, cu sediul central în Varşovia.

V.B.