9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:12

Bucureștenii se pot bucura de luminițele de Crăciun, de sâmbătă

spot_img

Sărbătorile de iarnă vor aduce în Capitală, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul “Bucharest Christmas Market”, care se va desfăşura în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00

luminitele-din-bucuresti

Aproape trei milioane de beculeţe – care vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri – vor fi aprinse sâmbătă de la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, unde a fost montat un brad înalt de 16 metri.

Potrivit Primăriei Capitalei, luminiţele ornamentale vor fi aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii, precum şi pe bulevardele Buzeşti – Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan, în Piaţa George Enescu, în Centrul Istoric şi în Piaţa Regelui.

Tot pentru sărbătorile de iarnă, au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

Vor fi aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi la cea dinspre Giurgiu.

Sărbătorile de iarnă vor aduce în Capitală, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul “Bucharest Christmas Market”, care se va desfăşura în perioada 29 noiembrie – 28 decembrie, între orele 10.00 și 22.00. Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Capitalei în Piaţa Universităţii, la esplanada cu statui, şi în Parcul Cişmigiu.