5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:29
No menu items!

Bucureștenii rămân fără apă caldă pe timpul nopții, pentru a avea căldură în calorifere

spot_img

foto: cugetliber.ro
foto: cugetliber.ro

Viceprimarul Marcel Nicolaescu a anunțat că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu cea de apă caldă pe timpul zilei și nopții.

Astfel, apa caldă va fi oprită între orele 22:00 și 05:00, și asta deoarece ELCEN nu furnizează agentul termic la temperatura necesară pentru a asigura atât apa caldă, cât și căldura din calorifere, de către RADET, a declarat Marcel Nicolaescu.

“Ne contrăm cu ELCEN-ul care nu recunoaşte că sunt condiţiile prevăzute de lege şi temperatura din timpul nopţii a fost trei zile la rând de cel puţin 10 grade. Noi am cerut agentul termic la 80 de grade, iar ei ni-l dau la 60 de grade. Din acest motiv ajunge la RADET la 30 de grade, noi suntem nevoiţi să-l reîncălzim, dar sunt zone în Bucureşti unde căldura ajunge la 15 grade”, a mai spus viceprimarul Marcel Nicolaescu.

“Sunt afectate în principal sectoarele 3 şi 4, mai ales în cartierele de la periferie unde agentul termic nu mai ajunge la aceeaşi temperatură. Acolo unde nu ajunge încercăm să pompăm mai mult. Am vorbit cu cei de la ELCEN şi ne-au spus că se va rezolva în curând”, a adăugat viceprimarul.

Problema va fi rezolvată numai atunci când va fi finalizat planul de unificare a RADET-ului cu ELCEN-ul.

Atunci, Capitala va avea un sistem integrat de furnizare a energiei termice.

Dacă nu există amânări, sistemul ar trebui să fie funcţional până la 30 iunie 2014.

A.V.